Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Na emotionele getuigenissen van slachtoffers seksueel misbruik in de Kerk: "Voor deze gruwel kunnen we niet anders dan onze ogen openen"

kerk

"We werden doorgegeven als vuilniszakken: gooi je kwak er maar in en geef door." De getuigenissen van verschillende nabestaanden en slachtoffers van misbruik in de Kerk maken heel wat emoties los, zo bleek gisteren in de onderzoekscommissie.

Kamerlid Valerie Van Peel, die de onderzoekscommissie naar misbruik in de Kerk leidt, hoopt hen de juiste antwoorden en hulp te geven. "Eindelijk iemand die naar hun verhaal luistert, dat voelt voor velen als thuiskomen", zegt Rik Devillé, die al jaren de slachtoffers bijstaat.

Veel vragen, veel woede. Hoe kunnen die slachtoffers antwoorden krijgen en wanneer zal deze onderzoekscommissie geslaagd zijn voor hen?

"We hopen dat ze op een waardige manier opnieuw geïntegreerd worden in de samenleving", zegt Devillé. "Ik hoop ook dat er een centraal punt van hulpverlening komt. Er bestaat veel, maar alles is zo gefragmenteerd." (VRTNWS)

Oproep : een oproep aan slachtoffers om getuigenissen en aanbevelingen te mailen naar getuigenisseksueelgeweld@federaalombudsman.be

kerk

Deel dit artikel